Hogeschool Arnhem Nijmegen.​

Voor de HAN interviewen we wekelijks mensen die een link hebben met de Academie Toegepaste Biowetenschappen & Chemie (ATBC). Daarnaast schrijven we regelmatig verhalen over andere projecten of voor andere academies van de HAN. Hieronder een greep uit de verhalen.  

32

Julian ken ik al van zijn werk voor de Gelderlander. In zijn verhalen stond geen leesteken fout, maar bovenal leverde hij beeldende portretten. Na het lezen van zijn verhalen lijkt het alsof je de geïnterviewde kent. En dat geldt nog steeds voor de verhalen die hij samen met compagnon Pim levert aan onze academie. Met veel plezier leg ik iedere week een nieuwe opdracht bij hen neer.​

Lange dagen, stereotypen en de bezemwagen

Walter (77) en Anne-Mieke (72) Rietvelt staan vol in het leven. Ze zijn al ruim tien jaar met pensioen, maar maken nog regelmatig fulltime werkweken. Als surveillanten tijdens de tentamenweken van de HAN zijn ze bekende gezichten voor veel studenten.

'Alsof je aan de toekomst werkt'

Student Life Sciences Stijn van den Berg (23) houdt van procestechnologie en -biologie. De minor Biobased Innovations was dus een logische keuze, net zoals zijn hobby’s koken en bierbrouwen.

'Wees niet bang om je ergens aan te verbinden'

Voorzitter van studievereniging ’t Reactievat Hugo Colenbrander (26) kende een roerige periode tegen het einde van zijn middelbare schooltijd. Na omzwervingen op Curaçao en in Dronten vond hij uiteindelijk zijn roeping op deze academie.

Van het gas af wordt makkelijker

Een onderzoeksteam met HAN-studenten werkt aan het vinden van een betere bron voor de warmtepomp, waarmee huizen op duurzame wijze worden verwarmd. In de energietransitie van bestaande woningen kunnen hun bevindingen een gigantische impact hebben.

Vice-president of the School Council

Sofia Aparicio González (22) is a third year Life Sciences student at HAN University of applied sciences. She’s from Panama, but decided to study abroad. “I always liked to help others, not only with my research.” 

Minder afvalemmers, meer scheidingsunits

Komend jaar worden we weer duurzamer, schoner én kleurrijker. In alle gebouwen komen afvalscheidingsunits. Deze moeten samen met aparte inzamelingspunten voor petflesjes en blik een bijdrage leveren aan betere recycling en minder afvalproductie op de HAN.

Ook samenwerken? 

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Bel of schrijf ons voor een kennismaking of vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.